Ok, memandangkan sekarang ini musim hujan, jadinya kita mudah rase lapar. Bila rasa lapar, mulalah otak kita ni memikirkan makanan apakah yang dapat memuaskan nafsu makan kita sekarang ini.
Saya cadangkan anda makan burger ni.
Burger daging.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVTObLtWjwNoJ2A5SLnNoP2SQvTJO8ByTumde8JNBlYUL-hqJ3on6FJBA-m9domVqsruc1bZEzGlE9-iVpjh73WbDHAMJXISN61w0_wIYch-abNPo_Cd-0K3n4FlRSQRXgmVn7Dr55Gw/s1600/burger+best.png)
Burger ini kelebihannya daging tebal seperti burger bakar tetapi apa yang membuatkan ianya sedap adalah olahan dari pembuatnya yang mengadunkan resepi dan bahannya yang tersendiri. Tebal, sedap, berjus, cukup sempurna rasanya malah jika di amati, ianya memang lagi sedap dari burger bakar yang tengah top di mana-mana sekarang ini.
Ok, kalau nak rasa kesedapannya, bolehlah ke gerai burger
Ok, saya nak beritahu cara masak burger yang sedap. Yang ni saya dapat dari pengalaman makan burger di beberapa lokasi sekitar pahang,selangor,kuala lumpur, penang, kelantan dan kedah.
Cara-caranya.
1. Gunakan daging burger keluaran syarikat ramly.
2. Pastikan roti bun burger tidak keras. Cari yang lembut atau anda boleh guna roti burger jenama seremban/bunga raya ehsan
3. Sapu marjerin rata sepenuhnya kepada roti. Jangan biar roti anda hangus ya.
4. Gunakan kicap sesoning jenama maggie dan taburkan sedikit serbuk lada sulah/putih kepada daging.
5. Jangan masak daging terlalu lama dan gunakan kuali yang tebal.
6. Setelah daging masak dan roti dipanaskan, letak sos dan mayonis dalam kadar yg sederhana. Jangan terlalu banyak atau over.
7. Gunakan sos dan mayonis jenama longson dan ladychoices atau jenama saji.
8. Pastikan gabungan 3 jenis sayur ini ada iaitu mentimun, kobis dan tomato. Juga boleh ditambah dengan hirisan bawang.
9. Tambah sedikit sos black paper supaya memberikan variati kepada gabungan rasa sos dan mayonis itu tadi.
10. Walla, burger anda sudah siap. Selamat mencuba. !
Saya cadangkan anda makan burger ni.
Burger daging.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVTObLtWjwNoJ2A5SLnNoP2SQvTJO8ByTumde8JNBlYUL-hqJ3on6FJBA-m9domVqsruc1bZEzGlE9-iVpjh73WbDHAMJXISN61w0_wIYch-abNPo_Cd-0K3n4FlRSQRXgmVn7Dr55Gw/s1600/burger+best.png)
Burger ini kelebihannya daging tebal seperti burger bakar tetapi apa yang membuatkan ianya sedap adalah olahan dari pembuatnya yang mengadunkan resepi dan bahannya yang tersendiri. Tebal, sedap, berjus, cukup sempurna rasanya malah jika di amati, ianya memang lagi sedap dari burger bakar yang tengah top di mana-mana sekarang ini.
Ok, kalau nak rasa kesedapannya, bolehlah ke gerai burger
Ok, saya nak beritahu cara masak burger yang sedap. Yang ni saya dapat dari pengalaman makan burger di beberapa lokasi sekitar pahang,selangor,kuala lumpur, penang, kelantan dan kedah.
Cara-caranya.
1. Gunakan daging burger keluaran syarikat ramly.
2. Pastikan roti bun burger tidak keras. Cari yang lembut atau anda boleh guna roti burger jenama seremban/bunga raya ehsan
3. Sapu marjerin rata sepenuhnya kepada roti. Jangan biar roti anda hangus ya.
4. Gunakan kicap sesoning jenama maggie dan taburkan sedikit serbuk lada sulah/putih kepada daging.
5. Jangan masak daging terlalu lama dan gunakan kuali yang tebal.
6. Setelah daging masak dan roti dipanaskan, letak sos dan mayonis dalam kadar yg sederhana. Jangan terlalu banyak atau over.
7. Gunakan sos dan mayonis jenama longson dan ladychoices atau jenama saji.
8. Pastikan gabungan 3 jenis sayur ini ada iaitu mentimun, kobis dan tomato. Juga boleh ditambah dengan hirisan bawang.
9. Tambah sedikit sos black paper supaya memberikan variati kepada gabungan rasa sos dan mayonis itu tadi.
10. Walla, burger anda sudah siap. Selamat mencuba. !
Comments
Post a Comment